Radio televizija Trstenik
Društvo

Bezbednosno informativna agencija obeležila svoj Dan i jubilej -120 godina od osnivanja Srpske civilne službe bezbednosti

Svečanom akademijom i polaganjem cveća, Bezbednosno informativna agencija danas je obeležila svoj dan i jubilej – 120 godina od osnivanja Srpske civilne službe bezbednosti.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Gostima se, u ime BIA-e, obratio direktor Bratislav Gašić, naglasivši da su zaštita pravde, slobode i nezavisnosti, kao temeljnih vrednosti svake države, podjednako važni kao i suprotstavljanje složenim bezbednosnim pretnjama, izazovima i rizicima.

Složenost rada u isprepletanim interesima velikih sila na Balkanu, apostrofirao je i predsednik Vučić u prigodnom govoru.

Inače, proslavi 120 godina u prostorijama BIA-e, prisustvovali su predstavnici civilnih bezbednosnih službi iz preko 60 zemalja sveta.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije