Radio televizija Trstenik
Sport

Srbi i Hrvati obarali ruke na 5. Lazarevom megdanu

Reprezentacije Srbije i Hrvatske odmerile su u Trsteniku snage na 5. Međunarodnom takmičenju Lazarev megdan, koje je okupilo 22 profesionalna sportska obarača ruku iz ove dve zemlje. Peti Lazarev megda zajedno  su organizovali  Savez Srbije za obaranje ruke, Klub sportova snage FitMaks uz podršku opštine Trstenik, kao i više sponzora.

Prijateljska atmosfera vladala je i na sceni i u publici, koja je aplauzima pozdravila intoniranje obe himne. Predsednik opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić tokom otvaranja  rekao je da je opština na čijem je čelu podržala “Lazarev megdan” od prvog dana, i tako učestvovala i u promociji kod nas, mladog sporta,ali i samog Trstenika

Organizatori iz Trstenika rešili su da takmičenjem s Hrvatskom, praktično nastave tradiciju odmeravanja snaga sa kolegama iz susednih država, budući da su prethodnih godina na istom turniru testirali znanje i veštinu protiv reprezentativaca Bugarske, Rumunije, Crne Gore i BiH  ističe  Nenad Smiljković, predsednik Saveza za obaranje ruke Srbije i domaćin 5.Lazarevog megdana, 

Aleksandar Jakovac, predsednik Hrvatskog i potpredsednik Evropskog saveza za obaranje ruke, kazao je da bi turnir u Trsteniku svrstao po kvalitetu odmah ispod Svetskog kupa.

Turnir su otvorile Nina Janković iz Vrnjačke Banje i Blaženka Trobić-Kobl iz čuvene hrvatske porodice obarača ruku-Kogl iz Križevaca, koja se završila ubedljivim trijumfom Srpkinje.

 Pored dva  meča  u ženskoj kategoriji  na turniru je  viđeno još osam sjajnih mečeva .Svaki meč igrao se u pet rundi, a pobeda  je  donola po jedan poen za  svaku zemlju. U našoj reprezentaciji bili su  su vrhunski obarači iz Novog Sada, Beograda, Šapca, Čelareva, Trstenika.

Konačan rezultat  posle deset održanih mečeva bio je  izjednačen , ali je Srbja izašla kao pobednik sa osvojenih 28 poena naspram Hrvatske koja je ostvarila 22.poena . Svi ovi mečevi za takmičare bili su dobra priprema za neka naredna prvensta .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije