Radio televizija Trstenik
Društvo

Počela isplata pomoći od 100 evra za penzionere

Počela je isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Poštanskoj štedionici i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

 Od 16.maja , u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koje im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u banci, Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Poštanske štedionice, kao i na šalterima pošta“,   penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama jednokratna pomoć biti isplaćena u narednim danima , ističu u Ministarstvu finansija.

U Ministarstvu finansija kažu i  da će, nakon penzionera , 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800/ 101 100, koji je počeo da radi. Onlajn prijavljivanje putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije