Radio televizija Trstenik
Društvo

Velika šteta od nevremena i u trsteničkom kraju

   Nevreme koje je pre dva dana  zahvatilo trteničku opštinu pričinilo je veliku štetu poljoprivrednim kulturama u većini seoskih mesnih zajednica. Najviše su stradala  naseljena mesta Bresno Polje, Stopanja, Jasikovica, Bučje, Kamenjača, Lopaš, Stari Trstenik, Veluće, Riđevštica, Okruglica Donja i Gornja Omašnica. Komisija za procenu štete obilazila je područje Opštine Trstenik zahvaćenom gradom i prema preliminarnoj proceni šteta kod poljoprivrednih kultura je od 10-90 procenata, za površinu od 1220 hektara. Najviše su stradale povrtarske kulture, vinogradi i voćnjaci. Protivgradana odbrana je dejstvovala bez prestanka čime je šteta donekle ublažena.

  Na telefonskoj sednici  Štaba za vanredne situacije koja je održana 20.maja donete su naredbe i zaključci za otklanjanje posledica i procenu štete nastalu usled jakog nevremena koje je zahvatilo Opstinu Trstenik .

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije