Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Škola u Stragarima dobija novi izgled i fasadu

Područno odeljenje Osnovne škole “Dobrica Ćosić“ u Stragarima je četvororazreda škola sa 24 učenika , sa kojima rade dva učitelja. Ova školska zgrada je u dobrom stanju a  u  cilju energetske efikasnosti na ovom objektu izvode se obimni radovi na izolaciji objekta i obnavljanju fasade. Radove, u koje je uloženo 850 000 dinara  finansira Ministarstvo prosvete preko svog resora za investicive. Radovi su povereni Gradjevinskom preduzeću ‘’Gradjevinac’’ iz Velikog Šiljegova, koja ubrzano radi na završetku ovih radova. Dalje uredjenje finasiraće se iz budžeta opštine Trstenik.

U ovom selu je u toku i uredjenje seoskih i poljskih puteva, na čemu je angažovana mehanizacija , što je posebno važno u ovom periodu kada su poljoprivredni radovi u punom jeku i za poljoprivrednike je od najveće važnosti, pored vremenskih uslova da im putevi do njihovih njiva budu prohodni i bezbedni.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije