Radio televizija Trstenik
Kultura

U selu Rujišnik u toku je snimanje filma pod nazivom „Vampir“

Staro groblje u Rujišniku, kraj kojeg u noćnim satima malo ko prolazi, tokom protekle tri nedelje bilo je glavna lokacija za snimanje. Opsežne pripreme ekipa koja je gotovo bez predaha radila, obavljala je preko puta, u kući Brankovih predaka, gde se kao dete prvi put susreo sa mitskim pričama o vampirima.

Branka je oduvek fascinirala tamnija i misteriozna strana Srbije i zato je baš mislio da vampiri koji su iz Srbije, da o tome radi film. Sve što je snimano ovde, i ova okolina, to se na zapadu uopšte ne zna i izgleda baš lepo“, kaže Branko Tomović, glumac, reditelj i scenarista.

„Četiri vampirska slučaja iz 18. veka, koje su zabeležili austrijski lekari, su poznati svetskoj javnosti, to nije nikakvo čudo, istakao je Ivan Nešić, profesor istorije I član Opštinskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje.

U priči o Arnautu koji kao svedok zločina iz Engleske beži, skriva se u zabačenom srpskom selu čuvajući groblje, pored Branka Tomovića, Eve Ras i glumaca mlađe generacije, učestvuje i tridesetak statista iz Rujišnika i okolnih sela.

Nakon poslednje klape, naredne nedelje, sledi montaža filma koji će dogodine, premijeru imati na nekom od evropskih, potom srpskih festivala, a konačni sud o Vampiru daće bioskopska publika.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije