Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Održana proba državne mature u trsteničkoj gimnaziji

Kako će izgledati velika , odnosno državna matura 2022. godine , učenici odabranih srednjih škola u Srbiji iskusili su u okviru takozvanog pilotiranja, odnosno pripreme za polaganje završnog ispita, kojim se proverava  kvalitet ispitnih zadataka, koje je izradila radna grupa.

 Trstenička gimnazija Vuk Karadžić  jedna je od ukupno 103 škole u Srbiji, u kojima  je obavljeno  prvo probno testiranje za polaganje državne mature. Iz ove ustanove poručuju da je za njih to dokaz da imaju kvalitet, koji je prepoznat od nadležnih insitucija , istakao je direktor škole Aleksandar Srećković .

Test na probnoj maturi radili su učenici iz dva odeljenja trećeg razreda . Zadacima koji  su rađeni obuhvaćeno je gradivo iz prve i druge godine i .  Za  većinu učenika  trećeg razreda  trsteničke gimnazije pilot-test  iz srpskog  bio je nešto lakši  u odnosu na testove  iz matematike  i biologije .

Za kraj maja naredne godine je planirano drugo pilotiranje državne mature i tada će biti uključene sve  škole.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije