Radio televizija Trstenik
Kultura

U Beogradu predstavljen najnoviji zbornik Savremena srpska proza

Narodna biblioteka „Jefimija“ u Trsteniku postala je u proteklim decenijama posebno prepoznatljiva kao organizator književnih susreta „SAVREMENA SRPSKA PROZA“. Ovi, jedinstveni  susreti pisaca, kritike i publike sigurno ne bi ostavili dublji trag u našoj kulturi da nije istoimenih zbornika radova koji su pokrenuti nešto kasnije od same manifestacije. Prošle nedelje u Domu  Vojske Srbije promovisan je  poslednji broj  zbornika  posvećen portretu pisca  Miroslava Toholja .  

Zbornik je jednim delom posvećen  portretu Miroslava Toholja, a drugim temi „Ideološka tumačenja srpske književnosti“.Sponu između književnog stvaralaštva Miroslava Toholja i ideološkog tumačenja srpske književnosti uvideli su, između ostalih Marko Nedić, Jovan Delić i Aleksandar Jovanović koji su pažnju na to skrenuli i u Trsteniku, kao i na promociji zbornika odrzanoj u Beogradu .

Sama   promocija  U Beogradu  ujedno bila i najava za ovogodišnju manifestaciju Savremena Srpska proza čije  održavanje je planirano za 14 .novembar . Organizatori napominju da su sam datum i način održavanja još uvek neizvesni  zbog  sve teže epidemiološke situacije.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije