Radio televizija Trstenik
Некатегоризовано

Miličin andjeo izašao iz štampe

Trsteničanka  Milica Mijajlović iz Grabovca odbija da se o njoj priča kao o devojci oboleloj od retkog poremećaja staklenih kostiju, zbog kojeg je od detinjstva doživela više od 200 lomova. Početkom minule sedmice je proslavila svoj  rođendan i kaže da  su joj se do sada ostvarile brojne želje.

Uspela je da završi  fakultet,postane  tetka nestašnim bratanicama i da objavi  čak  dve knjige „Na putu do svemira“ i najnoviji roman  “ Crni andjeo “  .

– Nisam imala plan da napišem umetnička dela, već sam svakog jutra zapisivala misli i tek kasnije shvatila da imam priče koje, možda, zaslužuju naslov i mesto između korica – objašnjava Milica .

Darovita književnica iz Grabovca stvara na laptopu, ponekad i na telefonu. U zavičaju smo je zatekli tokom pauze u pisanju.

– Od prošle jeseni živim u Zemunu, upisala sam Fakultet za kulturu i medije na Novom Beogradu, a planiram da studiram i kriminalistiku na Fakultetu bezbednosti. Uz mene je kolega, moj najbolji prijatelj, koji mi mnogo pomaže – kaže devojka čiji roditelji, svesni činjenice da njene noge ne mogu da izdrže težinu tela, primećuju da im je ćerka sve samostalnija.

Inače, osmoletku je završila od kuće, a do Ekonomske škole u Trsteniku je svakodnevno putovala po dva i po kilometra – elektromotornim kolicima, u kojima danas šeta bratanice…

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije