Radio televizija Trstenik
Društvo

Spektakularni doček našeg olimpijca

Još kao dečak sanjao je da bude medju najboljima u  svetu, da cela Srbija pominje njegovo ime, da njegov rodni grad bude poznat po uspehu za koji je on zaslužan. Posle godina napornog rada, treniranja, odricanja, mnogo nagrada koje je na putu do olimpijskog bronzanog sjaja osvajao, dogodilo se i to. San je postao stvarnost, a cela Srbija, posebno trsteničani, ponosni su na njega. Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju došao je u svoj rodni grad, a lokalna samouprava i njegovi trsteničani priredili su doček za pamćenje.

Pri ulasku u zgradu opštine Trstenik Milenko Sebić dočekan je po starom, tradicionalnom, srpskom običaju uz pogaču i so, a u kabinetu predsednice opštine Milene Turk priredjen je svečani prijem. Nakon čestitki upućenih od strane predstavnika lokalne samouprave i razgovora o utiscima sa olimpijskih igara, kao i o daljim planovima, Milenko je potpisao majice koje je Opština pripremila i koje su kasnije podeljene našim sugradjanima.

Ime Milenka Sebića ostaće večno ispisano u istorijskim analima, a svaki naredni olimpijski plamen podsećaće nas da je upravo on zaslužan što Trstenik, prvi put u istoriji ima osvajača Olimpijske medalje.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije