Radio televizija Trstenik
Društvo Ekonomija

Prvi festival cveća u Trsteniku

Prolećni festival cveća u Trsteniku u organizaciji Opštine Trstenik, Regionalne privredne komore i Turističke organizacije imao je izložbeni, ali i takmičarski karakter. Prvo mesto pripalo je rasadniku Ignjatović, drugo rasadniku Milutinović i treće začinskom bilju Radice Kostić.

Prvi prolećni festival cveća održan je u Trsteniku u ulici Doktora Milunovića, koja je zbog tokom festivala bila zatvorena za saobraćaj. Ovu izložbu cveća uveličali su najmladji posetioci , predškolci iz Predškolske ustanove “Biseri“, koji su na festival došli sa venčićima. Festival je otvorila predsednica opštine, Milena Turk.

Organizatori mogu da budu zadovoljni interesovanjem posetilaca za ovu manifestaciju, koji su došli da vide ali ponešto i kupe.

Proizvodnja cveća je dosta rasprostranjena u trsteničkom kraju i može da bude unosan posao.

Medju izlagačima je bila i inženjer hortikulture,  Marijana Stepanović, koja je nastavlja porodičnu tradiciju, Rasadnika Stepanović iz Milutovca.

Udruženje MNRO pridružilo se ovoj izložbi cveća sa proizvodima iz svoje radionice.

Festival je pored izložbenog imao i prodajni ali i takmičarski karakter, za najbolji štand proglašen je štand  rasadnika Ignjatović i nagradjen prigodnim nagradama.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije