Radio televizija Trstenik
Sport

Vrtićanci na krosu RTS-a

I ove godine širom Srbije održan je tradicionalni Kros RTS-a. Kros RTS-a „Kroz Srbiju“ počeo je  u 10 sati, na znak ministra prosvete, Branka Ružića iz studija  RTS- a i preko Radio Beograda 1. Istovremeno, širom zemlje trčala su  deca iz vrtića, osnovci i predškolci. Poligoni su uglavnom bili  njihova dvorišta, a sudije i redari – vaspitači, nastavnici i  direktori škola i vrtića.

Tradicionalno učesnici Krosa ove godine bili su  i  mališani  Predškolske ustanove „ Biseri “ iz  Trstenika . Uz prisustvo vernih navijača a uz pomoć svojih vaspitača uzbuđeni mališani prošli su kroz cilj, a oni najbrži iz svake grupe  sa ponosom su govorili o svom  uspehu .

 Za neke mališane ovaj kros bio je i nacin lepog druženja i zabave .

Učešće najmlađih u ovakvim aktivnostima korisno je, kako za njihov fizički razvoj, tako i za razvijanje sportskog duha, objasnila je Bojana Djurić  zamenica direktorke PU Biseri .

„Učestvovala su deca od 3 do 6,5 godina, znači predškolci. Jako nam je drago što su i nas uvrstili u ovaj vid nekih takmičarskih igara. Deca su jedva to dočekala, a mi smo to tako rangirali: prva mesta dobila su ove lepe slikovnice, a sva ostala deca dobijaju nagrade u vidu slatkiša, tako da niko nije izostao što se tiče dodele nekih nagrada. Decu ovim načinom učimo da u životu nije sve pobeda, malo ima i poraza, malo i pobeda. Sretni su i zdovoljni svi vaspitači, a videli ste i roditelji, što su i nas kao prvu kariku u vaspitanju i obrazovanju dece uvrstili u ovaj vid takmičenja.“


Širom zemlje danas je u tradicionalnom krosu učestvovalo  više od 400.000 đaka i predškolaca, a ovo dešavanje smatra se najvećom atletskom manifestacijom u Evropi.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije