Radio televizija Trstenik
Sport

Izabran sportista godine

U organizaciji Sportskog savez, a pod pokroviteljstvom Opštine Trstenik i RTV Trstenik u holu Doma kulture održana je tradicionalna manifestacija izbor najboljih sportista Opštine Trstenik za 2022.godinu. Na početku svečanosti prisutne je u ime lokalne samouprave pozdravio Dejan Rakovac, zamenik predsednice Opštine Trstenik, koji je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da obezbeđuje što bolje uslove sportistima i sportskim klubovima naše opštine.

Svim sportistima čestitke na ostvarenim rezultatima uputio je Vladimir Savić, predsednik Sportskog saveza Opštine Trstenik.

Petočlna komisija i ove godine izvršila je izbor najboljih u 8 kategorija. Priznanja najboljima uručili su čelnici lokalne samouprave i rukovostvo Sportskog saveza. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Aeroklub „Trstenik“, najbolji trener je Radovan Žunjanin, najbolji pionirski sportista je Andrija Nestorović, fudbaler i atletičar, najbolji sportski radnik je Goran Bošković, predsednik Aeroklub „Trstenik“, najbolji junior je Sofija Stojić, član Karate kluba „Prva petoletka“, Nina Katić, odbojkašica „Kneginje Milice“ je najusešniji kadetski sportista. Za najbolju sportitkinju u godini za nama proglašena je Biljana Erić, članica Pauerlifting kluba „Huk“ iz Trstenika, a najbolji sportsita Opštine Trstenik za 2022.godinu je Dejan Sarić, pilot Aerokluba „Trstenik“, prvak Srbije i reprezentativac naše zemlje. Takođe, na ovoj svečnosti Sportski savez je uručio zahvalnice ustanovama i preduzećima za pomoć i podršku u svakodnevnom radu, kao i specijalna priznanja zaslužnim sportistima, a takođe i posthumno legendama trsteničkog sporta Žarku Jaćoviću i Vojkanu Mitroviću Šoletu, koji su preminuli u 2022.godinu. U ime porodica pokojnog čika Šoleta zahvalnost lokalnoj samoupravi i Spoortskom savezu izrazio je unuk Miloš Nedeljković.

Takođe na ovoj svečanosti su uručena priznanja učenicima OŠ „Ž.A.“ za ostvarene izuzetne rezultate u školskom sportu, tituli prvaka Srbije u atletici, a takođe i Vidanu Sariću Đurđeviću, za najmlađeg takmičara Opštine Trstenik koji ima samo 5 godina i već je ostvario odlične rezultate u karate sportu.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije