Radio televizija Trstenik
Društvo

Prolećni dan planinara

U organizaciji Planinarsko-smučarskog društva „Ljukten“ U Trsteniku je održan 27 . “Prolećni dan planinara“.U akciji je , prema rečima domaćina učestvovalo više od 500 učesnika, a ovogodišnje okupljanje planinara obeležila je odlična organizacija, srdačna dobrodošlica i lep sunčan dan.

Planinarsko-smučarsko društvo „Ljukten“ uspelo je da  I ove godine okupi više stotina učesnika na tradicionalnom Prolećnom danu planinara. Put Gledićkih planina i uspona od 16 kilometara koje se završava vrhom Samar krenuli su planinari iz čitave Srbije.

– Od Samara je organizovano spuštanje do našeg sedišta u selu Gornji Dubič, gde je učesnike uspona čeka lepo druženje I  ručak – kaže neumorni Radmilo Filipovićiz PSD „Ljukten“, društva koje već 27  godina uspešno organizuje sada već tradicionalni planinarski dan.

Zaljubljenike u planinu i druženje sa prirodom  u samom centru grada najpre su dočekali domaćini, odakle su autobusima prevoženi do početka staze. Veliki broj učesnika različitih  generacija , dokazuje da  je akcija dobro organizovana I da nam je neophodan povratak prirodi , kaže Dragan Lazić dugogodišnji planinar iz Trstenika

Pored opštine Trstenik ,Prolećni dan planinara podržali su Ministarstvo omladine i sporta I Planinarski savez Srbije.

Učesnici su osim ručka dobili i zahvalnice za učešće. O bezbednosti planinara brinuli su se pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije