Radio televizija Trstenik
Zdravlje

Novi aparat za horizontalnu terapiju

Zajedničkim aktivnostima lokalne samouprave, Doma zdravlja „dr Sava Stanojević“ i Udruženja zdravstvenih radnika „Kneginja Milica“ kroz projekat EU PRO plus, namenjen za kompletnu eneregetsku sanaciju upravne zgrade, služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dobila je nov aparat za horizontalnu terapiju čija je vrednost 360.000 dinara, naglašava dr Žaklina Ristić, direktorka Doma zdravlja.

Horizontalna terapija je savremena elektroterapijska procedura koja podrazumeva primenu srednjefrekventnih struja sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim efektom. Ističe dr Mirjana Čeperković, načelnica Službe za fizikalnu medicinu I rehabilitaciju.

Ova terapijapodržava prirodne procese u biološkom tkivu u kome se bioelektrični procesi, elektroterapija, biohemijski procesi i terapija lekovima sprovode zajedno I umnogome će značiti našim sugrađanima u svakodnevnom lečenju raznih oboljenja..

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije