Radio televizija Trstenik
Zdravlje

Sprovedena još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda

Nakon letnje pauze, počeo je  novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda, na koji su mogli  da dođu i građani bez zdravstvene knjižice.U više zdravstvenih ustanova širom Srbije radjeno je  5 vrsta preventivnih pregleda. U Dom zdravlja  Dr sava Stanojevic u  Trsteniku gradjani su  gradjani su  imali priliku da obave  ultrazvuk abdomena,ORL preglede,   EKG i merenje krvnog pritiska, kao i kontrolu glikemije .Visok odziv građana na besplatne preventivne preglede najbolja je potvrda povećanja javne svesti o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja u našem društvu, što akciju Ministarstva zdravlja čini u potpunosti uspešnom .

Do sada tokom prethodnih četrnaest akcija besplatnih preventivnih pregleda, oko 300.000 građana Srbije obavilo  je preventivne preglede preglede, a nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.


Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije