Radio televizija Trstenik
Kultura

U Medveđi održan festival dečijeg folklora

Šesti po redu festival dečijeg folklora pod nazivom “Ja prošetaj kraj Morave“, čiji je domaćin i organizator KUD „Medveđa“ okupio je 10 ansambala i društava širom Srbije. Na početku festivala ispred lokalne samouprave Milovan Vasić, član Opštinskog veća zadužen za kulturu uručio je prigodan poklon umetničkom rukovodiocu KUD “Medveđa” Dejanu Jovanoviću i istakao da je ovo društvo zahvaljujući svom predanom radu postalo pravi ambasador Opštine Trstenik širom Srbije.

Tokom dvosatnog programa, brojni meštani, roditelji i gosti uživali su u prelepim koreografijama, sa kojima su zajedno sa učesnicima festivala prošetali kraj Morave u sve krajeve Srbije. Ovaj festival koji traje već punih 6 godina pravi je pokazatelj napornog, marljivog i kvalitetnog rada članova ovog društva koje dostojno predstavlja Opštinu Trstenik širom Srbije, kao i van njenih granica. Nakon ovog festivala članovi KUD-а „Medveđa” i njihovi gosti poslali su jasnu poruku da će se i nadalje truditi i zalagati da na pravi način neguju srpske tradicionalne vrednosti, pesmu i igru.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije