Radio televizija Trstenik
Kultura

Održana premijera predstave „Ježeva kućica“

U trsteničkom Domu kulture premijerno izvedena predstava  „Ježeva kućica „ .Ova predstava kruna  je  višemesečnog rada  u školi glume koja je pokrenuta  pri  Narodnom univerzitetu u našem gradu . Scensku adaptaciju i režiju za predstavu  uradila je rediteljka Branislava Stefanović.

Inače Ježeva kućica dobro je poznata svima kao  deo obavezane lektire u osnovnoj školi , a Branislava Stefanović kaže da je tekst  Branka Ćopića odabrala jer se bavi temom koja je  izuzetno aktuelna danas ,a to je ljubav prema zemlji i mestu u kojem živimo.

Nakon završene premijere zadovoljstvo je bilo na licima svih, zadovoljni su pre svega bili mali glumci za koje je ova predstava bila poput igre .U predstavi su učestvovali Dunja Dimić, Lena Marković ,Lena Matejin,Iva Stanimirović,Vuk Bogićević, Elena Aleksić,Stefana Arsić,Aleksandra Pejović, Vojin Zajić, Andrija Savić, Ljubica Jevtić i Mina Đorđević. Za divne kostime i šminku bila je zadužena Jelena Jović, scenu i plakat Vasilije Petrović, asistent Lazar Milošević ,a svetlo je radio Dalibor Radović.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije