Radio televizija Trstenik
Društvo

In memoriam

Posle duže bolesti u Beogradu je 7 . maja preminuo Branislav Mutavdžić- Baja.

Rodjen je 2. оktobra 1942. godine od oca Miloša i majke Ružice.

Kao nastavnik i pedagog brojnih generacija djaka ostavio je neizbrisiv trag u Osnovnoj školi u Velikoj Drenovi.Bio je vrstan sportista i sportski učitelj. Još kao učenik u Beogradu postao je član tima fudbalskog kluba “Partizan“. Po preporuci trenera Djordja Vujadinovića prelazi da igra u OFK Beograd , gde je pokazao svoj impresivni talenat i umeće. Ubrzo je postao i član mlade ekipe OFK Beograd kod trenera Djordja Milića.

Na turniru u Nemačkoj zadobio je tešku povredu i okončao fudbalsku karijeru u Beogradu. Vratio se u zavičaj i zaposlio u preduzeću “Dr Milunović“ i zaigrao u prvoj postavi u timu Trtstenika. 1965 godine završio je u Beogradu Višu pedagošku školu-odsek fizičke kulture i ostvario veliki životni san postavši nastavnik.

Uporedo sa radom u prosveti , sa puno žara posvećuje se razvoju sportskog života u Drenovi. Baveći se raznovrsnim aktivnostima u prosveti , kulturi, a najviše u oblasti sporta , Baj aje bez sumnje, bio jedan od najuglednijih i najutaicajnijih ličnosti u razvoju sportskog živoota u Velikoj Drenovi, ali i u susednim selima..

Formirao je fudbalski klub “15.Oktobar“ i bio mu je prvi trener a zatim je postao i trener Ženskog rukometnog kluba “Prerovo“ koji će pod njegovim vodjstvom postati jedan od najuspešnijih ženskih seoskih klubova u Jugoslaviji.

Od oktobra 1970 godine bio je u braku sa suprugom Vukosavom i otac je dve ćerke. Za razvoj sporta u Velikoj Drenovi i obrazovanje brojnih generacija u ovom selu, Branislav Mutavdžić Baja je ostavio nesebičan doprinosi i neizbrisiv trag.

Sahranjen je 10 .maja u 13 časova na Novom groblju u Velikoj Drenovi u prisustvu porodice, prijatelja i brojnih poštovaoca.

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije