Radio televizija Trstenik
Obrazovanje

Dan škole OŠ „Sveti Sava“ Pejovac

U prisustvu čelnika lokalne samouprave, narodne poslanice Milene Turk, učenika i nastavnika, kao i brojnih gostiju svečanost povodom školske slave i Dana škole u Osnovnoj školi Sveti Sava otpočela je rezanjem slavskog  kolača, koji je vršio starešina Rade Kosovac. Prošlogodišnji  kolačari članovi porodice Mijajilović predali su ovu dužnost porodici Bajić. Nakon  obreda rezanja slavskog kolača direktorka škole Gordana Asentić pozdravila je sve prisutne i zahvalila se svima koji pomažu školi.

Između dva jubileja uspešno smo završili radove na kompletnoj rekonstrukciji zgrade u matičnoj školi, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave i narodne poslanice, tako da sada učenici imaju odlične uslove za rad na putu stvaranja odličnih rezultata, istakla je Gordana Asentić.

Ističući značaj Svetog Save, predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić, čestitao je dan škole zaposlenima i učenicima u ovoj obrazovnoj ustanovi.-Sveto Savu slave sve škole u Srbiji, pa tako i škole u našoj opštini. Svakako ova svečanost ima poseban značaj za vašu školu, imajući u vidu da je ovaj praznik i dan ove škole, u koju je u prethodnom periodu uloženo puno sredstava na poboljšanju uslova za rad, naglasio je predsednik Ćirić.

Učenici ove škole, za ovu priliku zajedno sa svojim nastavnicima pripremili su i kraći kulturno – umetnički program posvećen našem prosvetitelju Svetom Savi.

Ostali sadržaji

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi omogućio bolji uvid u potrebe posetilaca. Ako nastavite dalje da koristite naš sajt, smatraćemo da ste saglasni sa ovim. Prihvatam Detaljnije